Felix kommer inte från någon kennel utan är ett "hemmabygge". Felix kom till mig när han var ca 7 månader gammal efter att först ha bott hos en barnfamilj som insett att en dobbis var nog lite för mycket för dem att hantera. Felix är min första dobermann och det är tack vare hans trevliga lynne som jag skaffade mig Axa.

Felix var "go och glad" och hade mycket egen vilja. Envis som få. En del vill kalla det "motor" och han kunde vara väldigt envis på att inte ge sig så länge han trodde att det finns en sökfigge eller ett spårslut därute någonstans. Det är ju en trevlig egenskap, men det är inte lika roligt om han var envis på något som matte inte gillade...

Felix blev MH-beskriven, KORAD och fick 1:a pris med HP på utställning. Han blev klubbmästare i Dobermannklubben (Stockholmsavdelningen) två år på raken (de två år vi deltog). Han blev uppflyttad till högre klass i både spår och sök samt tävlade elitlydnad (2:a pris). Felix startade bara en gång officiellt i agility men då kom han 2:a med 0 rivningar och vägringar (fast jag vill minnas att vi fick något tidsfel).

Felix blev 11,5 år. Jag saknar honom enormt!